Stan i perspektywy bezpieczeństwa żywnościowego na świece i w Polsce

Cel badania

Identyfikacja zagrożeń bezpieczeństwa żywnościowego w perspektywie długoterminowej na świecie i w Polsce. 

Opis badania

W realizacji badania zostaną wykorzystane przede wszystkim takie metody badawcze jak: metoda monograficzna, analizy i krytyki piśmiennictwa, metoda badania dokumentów, przetwarzanie i analiza danych statystycznych: spisów powszechnych, badań strukturalnych GUS, innych danych statystyki publicznej (IJHARS, ARiMR, GIS), Eurostat, FAO, WHO, OECD i innych. W niezbędnym zakresie zostaną wykorzystane także metody statystyczne.

Kierownik zespołu

  • Stanisław Kowalczyk

Członkowie zespołu

  • Justyna Góral
  • Yuliia Zolotnytska dr hab. Mariola Kwasek 

Mikroprojekt bezkosztowy

Kierownik projektu:
prof. dr hab. Stanisław Kowalczyk
Data realizacji:
Marzec 2022 - Grudzień 2022
Kategoria według klasyfikacji Web of Science: Economics :
Management
Jednostka organizacyjna:
Szkoła Główna Handlowa w Warszawie » Kolegia » Kolegium Nauk o Przedsiębiorstwie » Instytut Rynków i Konkurencji
.